Путінські війська накопичують сили, щоб атакувати Донбас. При цьому, у російської армії вистачить ракет, щоб обстрілювати Україну до самого кінця цієї війни. Примітним є і той факт, що Росія лупить по Україні тими ракетами, які вона отримала від нас же по Будапештському меморандуму.

Про це радник глави Офісу президента заявив в інтерв'ю виданню Телеграф.

"По нас, до речі, стріляють крилатими ракетами, які ми віддали по Будапештському меморандуму. І цих ракет вистачить до кінця війни. Але у росіян колосальні втрати: жодна армія світу не може собі дозволити втрачати чотири армії з десяти в ході однієї військової операції. А по елітних підрозділах втрати 60-70%, там підготовка солдата коштує близько 1 млн доларів.

Темпи російської промисловості теж залишають бажати кращого. За рік вони виробляють 32 танки, а в ході війни ми у них відібрали майже 140 танків — це норма їх шестирічного виробництва. У них ламається все - колосальна напруга всередині країни через санкції і вона буде тільки посилюватися, і у них військова поразка в Україні", - заявив Арестович.

Радник глави Офісу президента також зазначив, що у Росії все ж не залишається шансів здобути повну перемогу над Україною.

"Я думаю, що за підсумком буде десь 50/50: десь ми по зубах отримаємо, десь вони зав'язнуть. Але це буде все: у них немає резерву. Ті сили, які вони набирають, не годяться для наступу.

Для того, щоб його почати знову по багатьох напрямках, їм знадобиться не менше двох місяців для набору сил. Новий великий повтор вони зможуть зробити не раніше червня. Але на той час вже санкції подіють по повній і поламають хребет російської економіки. Тому Путін хоче приїхати на переговори із Зеленським хоч з якимось успіхом. Наприклад, з оточеними нашими підрозділами і сказати: ну що, ти здаєшся? Давай, йди на поступки, - упевнений Арестович.

Раніше Арестович заявив, що після настання миру може початися нова війна в Україні.

Водночас, за словами Арестовича, Росія вже сама хоче закінчити війну в Україні.

Також повідомлялося, що Путін розлютився через програш війни в Україні, директор розвідки ФСБ вже в СІЗО.