Зовсім скоро Білорусь "обрадує" своїх громадян тим, що їм доведеться жити в злиднях і згадувати суворі радянські часи глобального дефіциту.

Як повідомляє Українська правда, стрес і потрясіння обійшлися Білорусі в березні в 692,9 млн дол золотовалютних резервів, зниження склало 8,4%.

За місяць до цього теж теж було зменшення: резерви скоротилися на 259,1 мільйона доларів або на 3 відсотки. У підсумку станом на 1 квітня 2022 року їх загальна сума склала 7,57 млрд доларів.

"Зниження валютних резервів істотно змінило їх структуру. Основні втрати іноземної валюти зазнали в іноземній валюті, її частка знизилася з 43 до 37 відсотків. На цьому тлі частка золота збільшилася з 40 до 44 відсотків", - йдеться в повідомленні.

У перерахунку на Долар США і з урахуванням зростання цін на дорогоцінний метал вартість золота в резервах становить 3,34 млрд дол, а іноземної валюти залишилося всього 2,8 млрд дол.

"Частка інших активів у резервах дуже мала. Збитки від курсових різниць у березні в іноземній валюті склали 730 мільйонів доларів, або 21 відсоток.

100 мільйонів доларів було витрачено на погашення боргу, решта - продаж валюти для підтримки рубля і переведення валютних резервів в інші активи", - резюмується в матеріалі.

Раніше повідомлялося, що Арестович обрадував українців гучною заявою про закінчення війни.

Нагадаємо, у мережі показали, як виглядатимуть відновлені міста України.

Також ми повідомляли, що Київ оживає: відкрито ще 4 тролейбусних маршрути, запрацювала станція метро "Берестейська".