Після того як 24 лютого 2022 року Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну, багато хто втратив роботу, або ж частину зарплати. Більш того, багато експертів кажуть, що навіть якщо завтра війна закінчиться, то в повоєнний час українців чекає страшне безробіття і африканські зарплати. В таких умовах звичайно ж оплачувати кредит дуже і дуже складно.

Так, наприклад, прес-служба ПриватБанку обрадувала тих, хто є власником кредитних карт. Виявилося, що банк до 1 червня 2022 року встановив кредитні канікули за кредитками.

Це означає, що під час цього особливого періоду клієнту надаються пільгові умови, а саме тимчасово скасовується правило обов'язкового внесення на рахунок регулярного мінімального платежу.

На додаток до канікул, в березні ПриватБанк встановив кредитну ставку 0,001%, практично зробивши користування кредитними коштами безкоштовним.

Про це повідомляти на сайті ПриватБанку.

Варто також відзначити, що з 1 квітня були частково відновлені деякі тарифи, проте умови стали навіть дещо вигіднішими.

Наприклад, ПриватБанк повідомив, що зараз діє пільговий розмір кредитної ставки, який становить 1,7%, а це вдвічі менше, ніж до війни. Відсотки будуть нараховуватися і в травні, але до 1 червня за кредитними канікулами погашення платежу не буде обов'язковим.

"У той же час ми просимо погашати заборгованість хоча б частково, адже банк повинен працювати. Ми також продовжуємо нести повну відповідальність за депозити українців незалежно від обставин. Стандартні умови пільгового періоду карти залишаються незмінними", - зазначили в ПриватБанку.

Нагадаємо, що кредитні канікули-це пільгові умови договору, коли клієнти мають право не вносити обов'язковий мінімальний платіж. У період кредитних канікул банк не штрафуватиме за прострочені платежі.

Читайте також: