Схоже, у військового керівництва Росії серйозні проблеми через вторгнення в Україну. Так, Володимир Путін вимагає у Міноборони, щоб" спецоперація " мала хоча б мінімальний успіх до 9 травня, коли РФ святкуватиме День Перемоги. Ось і відправився глава російського Міноборони в КНДР і Китай за допомогою.

Стало відомо, що зникнення Міністра оборони РФ Сергія Шойгу в розпал війни з Україною з "інформаційних радарів" пов'язана, з великою часткою ймовірності, з дефіцитом ракет у російської армії. Про це пише ТСН.

Таку думку озвучив один з колишніх керівників російської нафтової компанії "ЮКОС" і затятий противник путінського режиму
Леонід Невзлін. В інтерв'ю журналістці Юлії Латиніної
він спростував припущення громадськості про те, що Шойгу серйозно хворий або ж відсторонений від посади за провали у війні в Україні.

При цьому російський бізнесмен посилається на поінформовані і високопоставлені джерела у вищих ешелонах влади в РФ.

Так, за словами Невзліна, глава російського Міноборони був у КНДР, куди їздив випрошувати ракети для продовження війни з Україною.

"За відомостями різних і надійних джерел, Шойгу їздив просити ракети... вони кінчалися, оскільки російський заводи стоять і нічого зробити не можуть... Путіну (президенту РФ - ред.) збрехали. Насправді там 70-80% імпорту в начинці цих ракет. Наскільки я знаю, він домовився з корейцями (КНДР - ред.)" - розповів Невзлін.

При цьому Невзлін заявив, що полнгостью вирішити проблему дефіциту ракет військовому, швидше за все, не вдалося.

"Не знаю, які арсенали у Північної Кореї, але, думаю, навіть якщо їх все випатрати, надовго не вистачить при такій стійкості України", - повідомив бізнесмен.

Невзлін також додав, що Шойгу з таким же запитом їздив і в Китай, але там Росії категорично відмовили.

"Була інформація, що він був і в Китаї, і не тільки, але в Китаї йому відмовили. Разом з тим в Кореї він просидів найдовше. Це була його кінцева точка. Невідомо, які арсенали є у КНДР, але, все одно, я впевнений, їх не вистачить для подолання стійкості української сторони", - заявив Леонід Невзлін.

Читайте також: