Сьогодні, 4 квітня, на Прикарпатті попрощалися з двома братами-росіянами, які героїчно боронили Україну. Ці молоді патріоти не вагаючись ні на мить, з перших днів російської навали разом з батьком стали на захист нашої держави.

Роман та Леонід, брати Бутусіни, вони загинули пліч-о-пліч як герої, боронячи від російських окупантів Чернігівщину. Це сталося ще 8 березня у Лукашовці на Чернігівщині. От тільки родина Бутусіних дізналася, що синів вже немає в живих, 1 квітня.

Відомо, що Роман та Леонід в останьому бою спалили ворожу БМП і підбили танк окупантів.

Сотні людей прийшли попрощатися з братами - Роману Бутусіну було 24 роки, а Леоніду - 21.

"Два брати, два воїни, дві долі - Роман та Леонід Бутусіни. Їх перерване життя має відгукнутися в серцях кожного, додати нам невичерпноі сили в цій священній боротьбі. А пам’ять про вас, хлопці - Романе і Леоніде, вже назавжди викарбувана на скрижалях цієї визвольної боротьби. Пишаємося подвигом ВАШИМ! Слава ВАМ і слава УКРАЇНІ!", - повідомили в Калуській міській раді.

Відомо, що сама родина з російського Владивостока. От тільки 2014 року вони, втікаючи від репресій путінського режиму, переїхали в Україну та оселилися на Прикарпатті. Себе вони називали російськими націоналістами та були в опозиції до тамтешнього режиму. За те, що не мовчали, ФСБ главу сім’ї навіть голосили у розшук.

Голова родини одразу добровольцем пішов воювати в АТО. На фронті він і зараз. Тіла своїх синів зміг забрати додому, лише коли поле їхнього останнього бою звільнили від рашистів. Так, Олег Бутусін із побратимами зібрав землю, просочену кров’ю синів, і забрав з собою в Калуш.

"Кров ваша, мої дорогі, улюблені діти, вона пролита недаремно. Це буде запорукою нашої майбутньої перемоги. І повстання всередині самої Росії. Я все ж думаю і сподіваюся, що совість прокинеться у цих мужиків, які називають себе росіянами", - батько, який і сам воює, не зміг стримати сліз.

Батьки братів Бутусіних

Він сам знайшов їхні тіла та по крупинках зібрав інформацію про цей бій. Каже, що з нашого боку било 2 танки Т-64, а з російської - до 40 одиниць техніки. Хлопці підбили БМП 2 супротивники - це як мінімум.

"Знаючи їхній характер, я зрозумів, що вони билися до кінця", - каже батько.

Читайте також: