Березневе похолодання з дощами і мокрим снігом вже позаду, в квітні очікується потепління до +20°...+ 24°, а Травень запам'ятається сильними зливами, грозами, градом і навіть смерчами.

Що стосується короткочасної перспективи, то то першій декаді квітня, починаючи з 5 числа, в Україні очікується потепління, адже температура повітря підніметься до 19 градусів тепла.

Так:

  • на Заході України вдень - до + 9-18, вночі-до +3-7 градусів;
  • на півночі вдень очікується + 9-15, а вночі до +1-4;
  • Центр України-вдень +11-18 і +3-5 вночі;
  • на Сході країни очікують-до +14-19 вдень і до +2-5 вночі;
  • на півдні температура триматиметься +14-20 і +4-6 градусів вночі.

У той же час, на Заході і півночі синоптики прогнозують невеликий дощ напередодні Благовіщення.

Синоптики прогнозують у Києві літню погоду до кінця весни. У травні температура повітря сягатиме 22 градусів вище нуля, при цьому можливі грози.

Про це свідчачи дані Wisemeteo.

Квітень

У квітні буде досить прохолодно-вдень 6-14 градусів вище нуля, в нічний час - 1-4 °C тепла. Лише кілька днів будуть по-весняному теплими-7 і 14 квітня. Очікується до 18-20 градусів вдень. До кінця цього тижня і на початку наступного-пройдуть дощі. З 25 по 30 Квітня прогнозують незначне зниження температури - до 6-11 градусів тепла.

Примітно, що майже весь місяць буде хмарно з проясненнями, іноді прогнозують невеликі опади.

Травень

На початку травня очікуються дощові дні з температурою повітря 13-17 градусів з позначкою "плюс".

Починаючи з 9 травня, в Україні запанує майже літня погода: прогнозують від 16 і до 22 градусів вище нуля. При цьому до кінця місяця буде хмарно з проясненнями, іноді можливі зливи.

Читайте також: