Ірпінь, Гостомель, Буча... Ці звільнені міста сьогодні являють собою картинку з фільму жахів. Ще б пак, тіла понад 300 осіб знайшли українські військові на узбіччях доріг, у дворах і братських могилах. При цьому серед жертв російських військ: мертві зґвалтовані жінки, яких вони намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоврядування, вбиті діти, вбиті літні люди, вбиті чоловіки. У багатьох з них пов'язані руки, сліди тортур, і вбиті вони пострілами в потилицю. Всі ці злочини тепер мають позначку" Бучанська різанина " (#BuchaMassacre).

Сьогодні, 4 березня 2022 року, найбільші світові газети вийшли в тираж з кадрами з Бучі Київської області. Після цього весь світ в подиві, хто здатний на такі звірства і закликає світову спільноту покарати винних.

Так, волонтери проекту InformNapalm знайшли дані про військових, які вбивали, ґвалтували і мародерили в Бучі Київської області.

Як виявилося, за різанину в Бучі відповідальний підполковник Омурбеков Азатбек Асанбекович, в/ч 51460, комбриг 64-ї окремої мотострілецької бригади (Хабаровський край).

"Комбриг: підполковник Омурбеков Азатбек Асанбекович:

  • адреса e-пошти: mnac1981@gmail.com
  • адреса, С Князе-Волконское, р-н Хабаровський, проїзд Мотострілковий, д. 3
  • тел. (4212) 397103", - сказано в повідомленні.

А трохи пізніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України опублікувало імена військовослужбовців Російської бригади, яка причетна до військових злочинів у місті Буча.

Опублікований список займає 87 сторінок у форматі PDF.

Він містить ПІБ всіх військовослужбовців 64 окремої мотострілецької бригади 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу РФ, яка дислокується в Хабаровському краї. Крім того, в списку вказані особисті номери військовослужбовців, їх звання, дати народження і дані паспортів.

"ГУР МО України отримало список військовослужбовців 64 ОМСБр, які вчинили військові злочини проти народу України в м. Буча. За скоєні злочини проти мирного населення України всі військові злочинці постануть перед судом і будуть притягнуті до відповідальності", - йдеться в повідомленні.

Прочитати прізвища окупантів, які здійснювали звірства в Бучі, можна за посилання.

А тим часом Росія всіляко відхрещується від жорстоких злочинів щодо цивільного населення, про які стало відомо в цілому після звільнення міста Буча під Києвом.

Читайте також: