Коли 24 лютого 2022 року Володимир Путін почав війну з Україною, то він своєму народу розповідав на всіх федеральних каналах, що російську армію на Україні зустрічатимуть кольорами російськомовні регіони, а українська армія не захоче воювати за "проклятий уряд" Зеленського. Тепер же потрібно щось на ходу придумувати, так як все склалося зовсім не так.

Стало відомо, що Росія готується до затяжної війни в Україні. При цьому Президент РФ Володимир Путін сподівається здобути "хоч якусь перемогу" в Україні до 9 травня, щоб влаштувати в Москві традиційний парад незалежно від того, якою буде реальна ситуація в Україні. Про це пише Українська правда, з посиланням на джерела в американській розвідці.

Так, за словами кількох американських чиновників, ознайомлених з останніми оцінками американської розвідки, Росія переглянула свою стратегію війни в Україні, щоб зосередитися на взятті під контроль Донбасу та інших регіонів на сході України з датою 9 травня.

Ще б пак, зараз президент Росії перебуває під тиском суспільства і свого оточення через відсутність гучних перемог "другої армії світу". Він розчарований, що за місяць війни російські сухопутні війська не змогли навіть утримати контроль над районами, де вони вели бої, не кажучи про якісь перемоги.

"У Путіна 9 травня буде парад Перемоги, незалежно від стану війни або мирних переговорів, - сказав представник європейської оборони. - З іншого боку: парад Перемоги з якими військами і технікою?"

При цьому в РНБО зазначають, що навіть на тлі поразки плану бліцкригу, Росія не припинить своїх спроб захопити всю територію країни.

"Україна усвідомлює, що зміщення поля бою не означає, що РФ припинить вдаватися до повітряних атак ракетами великої дальності і літаками по всій іншій частині України", - пояснюють у відомстві.

Також американські і європейські чиновники стверджують, що будь-які терміни, які Москва може встановлювати на словах, не змінюють реальності, і, схоже, Росія готується до затяжного протистояння.

Читайте також: