Всі знають, що Росія вже багато років поширює фейки і пропагандистську брехню про Україну. Мабуть, Путін все ніяк не може прийняти, що мільйони українців свого часу захотіли жити не в СРСР, а в суверенній і незалежній державі. Один з останніх вкидань навіть стосувався розробки біологічної зброї з бліх, комарів і ящірок. Ось тільки може трапиться так, що хімічну атаку зробить саме Росія.

Так, в РНБО закликали українців бути готовими до хімічної атаки з боку Росії. Про це також неодноразово говорив і київський мер Віталій Кличко.

Так, в ефірі Всеукраїнського марафону телеканалів секретар РНБО Олексій Данилов відповів на питання, чи може Росія застосувати хімічну зброю. Про це написав Апостроф.

"Ви знаєте, що вони, незважаючи на заборону взагалі всіх міжнародних інститутів про використання хімічної зброї, використовували його свого часу в Сирії.

У нас є чітке усвідомлення, що вони можуть це зробити на території нашої країни. Ми повинні до цього бути готові", - заявив Данилов.

Виявляється, більшість видів ракет і снарядів РСЗВ можуть нести додаткову хімічну бойову частину. Населенню варто знати, що хімічна зброя являє собою максимально токсичні для живих організмів Бойові отрути нервово-паралітичного або шкірно-наривного дії. Даний вид зброї найбільш небезпечний для мирного населення, оскільки звичайні люди не мають антидотів і спеціальних засобів захисту.

При цьому Данилов зазначив, що медицина України пройшла певне навчання з цього приводу.

Водночас політик висловив сподівання, що до такого розвитку подій не дійде.

Зазначимо, у Білому домі раніше також попередили про те, що хімічна зброя може бути використана у війні Росії проти України. США пообіцяли надати Уряду України рятувальні засоби та матеріали, які можуть бути використані у разі застосування РФ цієї забороненої зброї.

Читайте також: