Попри те, що російські державні телеканали з усіх сил просувають наративи Кремля щодо війни в Україні на зразок того, що "Україною керують "неонацисти" та "наркомани", які виконують всі накази Вашингтону", а "неонацисти в Маріуполі у відповідь на стиснення кільця (російською армією) навколо їхнього війська активно використовують місцевих жителів як живий щит", все ж є люди, що не піддаються зомбуванню та не бояться мати власну думку.

Наприклад, з перших днів війни агресію РФ щодо України засудили російський мільярдер, засновник Tinkoff Bank Олег Тіньков та один з командирів літака російської авіакомпанії "Победа". І ось до них вірішив приєднатись генеральний директор російської компанії "Сухой", яка виробляє бойові літаки, що задіяні в бомбардуваннях території України.

Так, стало відомо, що генеральний директор російської авіабудівної корпорації "Сухий", яка виробляє бойові літаки Су, задіяні у бомбардуваннях України, Юрій Слюсар пішов у відставку. Відповідну заяву розміщено на офіційному сайті компанії "Сухой".

Чоловік зазначив, що погодився на таку високу керівну посаду в авіабудуванні аби зміцнити російську авіаційну галузь.

Він висловив жаль, що ті літаки, що він випускає, здійснюють авіаудари по мирних районах Харкова, де колись працював засновник ОКБ "Сухой".

"Проведення спецоперації в Україні стало для мене межею, яку я не можу перейти на посади Генерального директора АТ "АХК "Сухой"". Я не можу і не бажаю стояти біля керма компанії, яка сьогодні створює зброю для вбивства мирних громадян", — йдеться у його заяві.

Юрій Слюсар також зазначив, що засновник компанії, Павло Сухой, був видатним авіаконструктором, родом із Білорусі, а у 1940-і роки обіймав посаду головного конструктора на авіаційному заводі № 135 у Харкові.