Легендарний французький актор Жерар Депардьє майже десять років говорив, що "російському народу потрібна саме така людина", як Путін і заявляв, що президент РФ"намагається повернути народу хоч трохи гідності". Але зараз щось змінилося...

Стало відомо, що скандальний актор Жерар Депардьє, який є громадянином Росії, засудив президента Володимира Путіна за те, що той почав війну проти України. Депардьє назвав вчинки Путіна "божевільними і неприйнятними".

Так, 1 березня 2022 року актор виступив проти війни в Україні.

"Зупиніть зброю і ведіть переговори", - сказав він тоді.

Правда, Жерар Депардьє уточнив, що" російський народ не несе відповідальності " за те, що сьогодні відбувається в Україні.

Але ж всі пам'ятають, як в 2013 році Жерар Депардьє отримував російський паспорт громадянина з рук Путіна, при цьому актор відмовився від французького паспорта, заявивши, що він "громадянин світу". Як тоді з'ясували журналісти, Депардьє просто образився на високі податки у Франції, де він народився і виріс.

Більше того, Депардьє не тільки висловився проти війни в Україні, але й заявив, що гроші від його концертів у Парижі на початку квітня підуть Україні.

"Всі доходи від трьох концертів, які я даю в театрі Єлисейських полів, підуть на допомогу українським жертвам цієї трагічної братовбивчої війни", – сказав артист.

Відзначимо, що з 2015 року Жерар Депардьє знаходиться в чорному списку України. Країна закрила йому в'їзд на п'ять років через його висловлювання, в яких актор заперечував саме існування незалежної України.

"Я люблю Росію і Україну, яка є частиною Росії," – ця фраза Депардьє була широко розтиражована ЗМІ.

До речі, в Кремлі вже прокоментували висловлювання Жерара Депардьє, заявивши, що актор не повністю розуміє, що відбувається в Україні, оскільки не занурений в політичний порядок денний, і російська сторона при необхідності готова роз'яснити йому стан речей. Про це заявив журналістам прес-секретар Путіна Пєсков.

Читайте також: