Жорстокі бої за місто Гостомель, що на Київщині, тривали майже одразу з початку російського вторгнення. І лише 31 березня російські війська покинули місто. Лише після цього з'явилась можливість побачити, що зробив "русский мир" з містом та аеродромом.

Український продакшн Babylon'13 31 березня показав Гостомель та "Мрію" після обстрілів окупантів з висоти пташиного польоту.

Так, українські документалісти розмістили в соціальних мережах відео, в якому показали, що залишилося після атаки від найбільшого та найпотужнішого у світі вантажного літака "Мрія", який було зруйновано в перші дні війни і судячи з кадрів відновленню не підлягає.

Разом з тим стало відомо, що українці зарано поховали останній український Ан-22 "Антей". Так, унікальний літак, який також на початок війни залишався на летовищі Гостомеля вцілів. Він стоїть біля інших літаків на стоянці у південному куту аеропорту і виглядає неушкодженим.

Також з відео видно, що принаймні не згоріли Ан-22А і Ан-132D, на відміну від "Мрії", хоча ймовірно отримали якісь пошкодження, бо поряд є спалені літаки.

Зазначимо, що державне підприємство "Антонов" пропонує заснувати Міжнародний фонд відродження транспортного літака Ан-225 "Мрія". Раніше заявляли, що на відновлення літака-гіганта необхідно багато часу та 3 мільярди доларів.

Читайте також: