Російські військові систематично вчиняють в Україні сім типів воєнних злочинів. Крім того, складається враження, що будь-який українець для російських військ є ворогом, кожен українець-мета.

Так, стало відомо, що російські солдати розстріляли понад 20 цивільних автомобілів на одній з трас Харківщини. Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Всю свою ненависть до українського народу російські загарбники продемонстрували на магістралі Київ-Харків - Довжанський поблизу села Мала Рогань, і на дорозі Мала Рогань-Рогань. Саме там солдати 138-ї бригади ЗС РФ розстріляли більше двадцяти цивільних автомобілів із мирними громадянами України.

Відомо, що російські війська 26–27 лютого захопили південно-східні підходи до Харкова та Індустріального району, село Мала Рогань, ключову висоту над селом та над містом Рогань і перекрили автотрасу Київ–Харків–Довжанський.

Після цього російські солдати повністю зупинили рух на дорозі, а також розстріляли автівки з мирними людьми, які намагалися виїхати.

У важких боях українські воїни 92-ї бригади і добровольчі загони вибили окупантів з ключової висоти, Малу Рогань звільнено, траса Київ–Харків–Довжанський на даному відрізку теж відкрита.

“Деякі тіла вдалося забрати. Тіло одного із загиблих цивільних я виявив у машині, його ще не встигли поховати. Машини стоять на дорозі і наочно показують, що російські солдати та офіцери в кожному українці бачать своїх ворогів”, – говорить Бутусов у відео з місця убивства цивільних.

Читайте також: