За словами Арахамії, черговий раунд переговори в онлайн-форматі відбудеться вже 1 квітня. Він також зазначив, що вже через тиждень будуть готується напрацювання щодо зустрічі Президентів України і Росії.

Про це глава української делегації написавши на своєму каналі в Telegram.

"На переговорах у Туреччині ми також оголосили, що зараз потрібна була зустріч лідерів двох держав. Російська делегація відповіла, що для початку потрібно мати більш узгоджений проект договору. Через тиждень ми напрацюємо те, що залежить від учасників переговорного процесу. І будемо сподіватися, що далі будуть зустрічатися президенти країн. У той же час, ми наполягаємо, щоб така зустріч відбулася не на території Росії або Білорусі", - повідомив Арахамія.

Раніше Арахамія описав процедуру укладення мирної угоди:

"Спочатку має бути повне припинення вогню. Ніхто не буде нічого парафувати чи візувати, якщо буде застосовуватися зброя на території України.

Потім має бути великий саміт міжнародних партнерів. А перед цим – повне відведення військ. Чи після парафування на саміті має бути повне відведення військ. На позиції, де вони перебували до 23 лютого. І потім уже тимчасове застосування договору. Оскільки інші країни повинні будуть ратифікувати у своїх парламентах цей договір, на це потрібен якийсь час.

А найголовніше, що ми кажемо, що для того, щоб перейти зараз у повний нейтральний статус, нам треба змінювати Конституцію. Ми як політики не хочемо брати на себе цей вибір, оскільки вибір має зробити Український народ шляхом загальнонаціонального всеукраїнського референдуму. Це велика процедура, яка може зайняти не менше, ніж пів року. І ця процедура не може бути реалізована на немирній території. Усі люди, які через війну виїхали з України, повинні повернутися додому... Це має бути свідомий вибір громадян, а не політиків", - заявив він в інтерв'ю Василю Голованову.

Читайте також: