Ось уже 35 днів війни позаду, а мета №1 російської армії досі не виконана. І правда, всі збройні сили Кремля кинуті на завоювання і окупацію України, а нічого не виходить, так як українці б'ються просто героїчно. Схоже, на захист незалежності і суверенності української держави стали і деякі росіяни.

Так, стало відомо, що в Збройних силах України з'явився легіон "Свобода Росії". Зараз командири підрозділів відвідують місця утримання колишніх військовослужбовців ЗС РФ, захоплених в полон, з метою відбору бажаючих проходити службу в легіоні. У нього приймають тільки добровольців.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram легіону "Свобода Росії".

Відомо, що перші добровольці легіону "Свобода Росії" вже почали індивідуальну додаткову підготовку. Зокрема, під керівництвом інструкторів зі Збройних сил України почалося вивчення гранатомета NLAW.

"Крім того, командири підрозділів легіону ознайомилися з оперативною обстановкою на фронтах і висловили спільне побажання від усіх добровольців провести перший бій проти ланцюгових собак режиму Путіна - кадирівців", - йдеться в повідомленні.

До речі, в одному з відео від 28 березня, яке опубліковане в телеграм-каналі легіону "Вільна Росія", командир з позивним "коровай" звернувся до президента Росії. У ньому він висловлює своє здивування тому, що побачив в Україні і пообіцяв показати Путіну справжню декомунізацію в Росії.

"Тут все декомунізовано і без нас, що не скажеш про Росію, яка в останні роки все більше нагадує СРСР в роки перебудови", - сказав він.

Читайте також: