Голод, епідемії та насильство... Саме так сьогодні Росія бачить єдиний шлях знищити українську націю. Ще б пак, всього за місяць війни російські війська в Україні втратили понад 17 тисяч військовослужбовців, понад 1700 одиниць бронетехніки і майже 600 танків, тому вже всі розуміють, що перемогти за сценарієм "армія-армія" у Кремля навряд чи вийде.

Так, постійний представник України в Організації Об'єднаних Націй Сергій Кислиця у виступі на засіданні Ради Безпеки ООН щодо агресії Росії проти України заявив, що після невдалого бліцкригу російські окупанти перейшли до іншої тактики війни-створення в країні гуманітарної катастрофи. Про це пише ТСН.

Ні для кого не секрет, що в оточених і обстрілюваних містах - Маріуполі, Харкові, Чернігові, - вже більше двох тижнів не вистачає їжі, води, ліків, немає світла і тепла.

При цьому всі ті волонтерські організації, що ризикуючи життям намагаються допомогти нужденним, постійно потрапляють під обстріли окупантів. Волонтери кажуть, що багато маршрутів порушено, колони з гуманітарною допомогою і робітники часто не можуть пройти через обстріли, бойові дії і наземні міни.

"Після провалу свого первісного плану бліцкригу російські війська перейшли до плану Б. Цей план передбачає провокування гуманітарної катастрофи на всій території України, знищення сільськогосподарського потенціалу нашої держави, щоб залякати українське політичне керівництво і народ, і схилити до капітуляції", — вважає Кислиця.

Інструментарій, за словами українського постпреда, широкий і вкрай жорстокий.

"Це умисне руйнування житлових кварталів і критичної інфраструктури, ракетні обстріли по всій країні, блокада міст, порушення домовленостей по гуманітарних коридорах, терористичні акти проти мирного населення на окупованих територіях, включаючи викрадення і вбивства. Зараз окупанти викрали близько 30 міських голів, активістів і журналістів", — підкреслив Кислиця.

Всього ж Росія випустила по Україні понад 1200 балістичних, крилатих і надзвукових ракет, 467 з них – по житлових районах.

Читайте також: