Багато відомих російських видатних людей стали на захист України в російсько-українській війні. Так, наприклад, Олексій Панін, Анна Кузіна і Олексій Кортнєв закликали своїх фоловерів виходити на мітинги і поширювати правду про звірства російської армії. А ось актриса Чулпан Хаматова написала звернення до Путіна із закликом зупинити війну в Україні, яке підписало понад 80 благодійних фондів і некомерційних організацій. А ось деякі за 34 дні війни так і не визначилися на чиєму вони боці...

Український актор Станіслав Боклан 28 березня спробував пояснити, чому більшість російських акторів зайняли "мовчазну" позицію з приводу війни в Україні.

Так, в ефірі каналу "Україна 24" Народний артист України заявив, що багатьом знаменитостям набагато страшніше втратити заробіток і прихильність влади, ніж зберегти свою совість чистою.

"Я не намагався розібратися, що відбувається в їхніх головах, але буду гіпотетично припускати. Люди бояться втратити комфорт, посаду, ситість, заробітки і т.д. і бояться втратити найголовніше – обласканість владою", – сказав актор.

За словами зірки "Слуги народу", з багатьма" мовчунами " він особисто знайомий, але навіть не допускає можливості майбутньої співпраці.

На його думку. російські селебріті вже давно втратили власну совість через острах бути відлученими від годівниці владою.

"Як тільки виникає ось це побоювання, тоді місце, де була совість, починає заростати хріном", – підкреслив він.

Актор також вважає, що замовчування того, що відбувається в Україні — це навіть більш погана позиція, ніж маячні, але Відверті висловлювання російських пропагандистів.

"Як на мене, було б простіше і зрозуміліше, якби вони сказали, що за вбивства, за В.В. але це мовчання пригнічує дуже страшно. На сьогоднішній день навіть неможливо уявити, що я з ними буду ще колись на одному майданчику працювати", - переконаний актор.

Читайте також: