Ще два роки тому вони стверджували, що коронавірус може повністю вбити населення тієї чи іншої країни і в світі немає нічого серйознішого за цю "чуму". А зараз українські медики кажуть, що насправді ковід — це дурниця в порівнянні з тим, що відбувається в Україні сьогодні.

І правда, в умовах війни українські медики працюють в суперважкому режимі, особливо в тих лікарнях, які приймають поранених після обстрілів мирних кварталів.

Перша леді України Олена Зеленська звернулася до тих, чия кваліфікація сьогодні на вагу золота. Вона щиро подякувала українським медикам, які рятують життя під час війни.

Останній пост першої леді був присвячений загиблому в Маріуполі лікарю Анатолію Казанцеву. За життя він керував дитячим інфекційним відділенням. Зеленська повідомила, що він загинув на роботі і був похований колегами у дворі лікарні.

"Справжній лікар. Анатолій Борисович Казанцев. У Маріуполі керував дитячим інфекційним відділенням. Коли почалася війна, він не покинув свого робочого місця і пацієнтів. На роботі і загинув", - розповіла Зеленська.

Також перша леді подякувала всім лікарям України, які, рятуючи чужі життя, наближають мир в нашій країні.

"Низький уклін вам, шановні медпрацівники! Кожне врятоване вами життя-це перемога України! Тому що країна-це, перш за все, люди. Ми сильні саме тим, що рятуємо один одного. І ваша робота наближає світ!",- написала Зеленська.

У своєму емоційному зверненні Олена Зеленська повідомила також, що з початку війни в Україні було вбито 6 медиків і повністю зруйновано понад 13 лікарень.

"Російські нападники роблять це свідомо, як і вбивства мирних людей. Але поки вони сіють смерть, такі лікарі як Анатолій Борисович продовжують відстоювати життя», — підсумувала Зеленська.

Також Олена Зеленська розповіла й інші історій лікарів:

"Андрій Свист і його дружина Ольга, лікарі з Інституту Нейрохірургії ім. Ромоданова, два тижні надавали допомогу жителям окупованої Бучі. Це саме Андрій врятував дівчинку Сашу, якій окупанти прострелили руку.

А в Харкові під вогнем працює Ірина Кондратова-керівник Регіонального перинатального центру. Саме їй днями передав свій Instagram-аккаунт футболіст Девід Бекхем, щоб якомога більше людей побачили подвиг українських лікарів і страждання наших людей. А скільки ще таких самовідданих лікарів, про яких ми просто (поки) не знаємо!"

Читайте також: