Російських солдатів на війну в Україну відправляє комісар родом з Яготина Київської області Валерій Грицай.

Про це повідомляти офіцер українських збройних сил Юрій Задоя.

Він стверджує, що Валерій Грицай прожив 30 років у Яготині, а зараз працює військовим комісаром Бєлгородської області.

"У той час, коли в Україні війна - Валера слухняно виконує накази Путіна і проводить мобілізацію, щоб знищувати своїх земляків. Валера, зараз в Яготині проживають твоя мама Грицай Ольга Сергіївна і сестра Стригун (Грицай) Лариса Степанівна-подзвони їм що реально відбувається у тебе на батьківщині?",- підкреслив Задоя.

Він зазначив, що під час майбутніх міжнародних судових слухань з приводу російської агресії Валерій Грицай сидітиме на лаві підсудних за виконання злочинних наказів, що спричинили тисячі людських жертв. Український офіцер порадив "земляку" наслідувати приклад Міністра оборони Сергія Шойгу, який самоусунувся від виконання доручень Кремля.

"Подивися на свого керівника Шойгу! Він сховався в лікарні і фактично самоусунувся від виконання путінських доручень. Зроби і ти так, поклади на стіл рапорт і станеш героєм для своїх земляків, ніж посмертно "героєм" для кремлівської зграї. Навмисне пишу до тебе українською мовою, ти його добре знаєш і спілкуєшся вдома на ньому, тому задумайся і прийми правильне рішення для всіх",- підкреслив він.

Військовий додав фото Грицая зі шкільного альбому, яке передала його однокласниця Олена Бабець.

Читайте також: