19 березня Генеральний штаб Збройних сил України повідомляв, що за перші три тижні російського вторгнення наші захисники знищили щонайменше шість генералів ворога. Рахунок полковникам, схоже, вже не ведеться.

Стало відомо, що українські військові ліквідували командира 200-ї окремої мотострілецької бригади РФ (військова частина 08275, Печенга) полковника Дениса Курило. Сталося це в боях під Харковом.

Про це повідомляють інформаційні агентства з посиланням на заяву Управління стратегічних комунікацій ЗСУ в Facebook.

Відомо, що військова частина, яку він очолює, дислокується в Печензі — це селище в Мурманській області. 200-та мотострілецька бригада вважається елітною бригадою в РФ, носить орден Кутузова.

Також зазначається, що саме його бригада понесла найсерйозніші втрати в ході російського вторгнення в Україну. За наявними даними, в Україні були знищені дві батальйонні тактичні групи 200 омсбр. Загальні втрати особового складу бригади перевищили 1500 військовослужбовців.

Якщо розглянути втрати однієї з батальйонних тактичних груп 200-ї окремої мотострілецької бригади РФ, то за словами радника глави офісу президента України Олексія Арестовича, там загинуло 645 з 648 військовослужбовців. Полковник Курило очолював цю бригаду, коли її зустрів неповний механізований батальйон ЗСУ з Javelin, але в ході бою 3 березня він втік.

Зазначимо, що станом на ранок 29 березня загальні бойові втрати серед особового складу російських військових становлять 17 200 осіб.

Також Росія на війні проти України вже втратила 597 танків, 1 710 бойових броньованих машин, 127 літаків і 129 вертольотів.

Читайте також: