Стало відомо, що колишня пілотеса ВПС Італії вступила в інтернаціональний легіон територіальної оборони, щоб допомогти в боротьбі з російськими окупантами. Так, Джулія Шифф з самого початку бойових дій знаходиться в Києві, де знімала міні-документальний фільм для програми розслідувальних репортажів.

Про Джулію відомо те, що вона колишній пілот винищувача ВПС Італії, яку звільнили через скарги на дідівщину. Вона навіть через це два роки тому потрапила в заголовки газет.

Справа йшла так, що в Мережу були викладені кадри, як її поранили під час розіграшу-посвяти колеги.

23-річна льотчиця притягнула до суду вісім сержантів Академії Поццуолі за те, що вони вдарили її головою об крило літака, відшльопали по задньому місцю, а потім кинули в басейн.

Після цієї історії Шифф виключили з ВПС, хоча її начальство стверджувало, що це сталося через "недостатню військову придатність" дівчини.

При цьому льотчиця з Італії мала відмінну успішність - Джулія Шифф була на четвертому місці з 2000 претендентів. Її відрахували за нібито нехтування військовими традиціями. Як сказав один з генералів, "їй не вистачало"дисципліни, слухняності... і самопожертви, необхідних для військової кар'єри".

Справу про її незаконне звільнення розглядав Вищий адміністративний суд Італії, але вона програла.

Читайте також: