Якщо дотримуватися Конвенції про права дитини, яку в світі підтримують дуже багато країн, то призиватися на військову службу в 16 або 17 років вважається небажаним. Більш того, вони категорично не повинні брати прямої участі в бойових діях. Ось тільки російським генералам, мабуть, ці положення невідомі.

Так, в мережі був оприлюднений 26 березня указ від Міністерства оборони Росії про те, що непідготовлених призовників почнуть масово посилати на "спецоперацію" в Україну.

У наказі Міністерства зазначено, що мобілізація необхідна для забезпечення "готовності військових формувань", які воюють в Україні. Перекидати юних призовників на так звану "військову операцію" будуть вже з 11 Квітня.

Молодих хлопців для служби збирають у трьох областях Росії: Курській, Брянській і Бєлгородській. Як бачимо, генерали обрали регіони, що межують з територією України.

У цьому відношенні досить різко висловився радник глави МВС України Антон Геращенко.

"На війну в Україну Росія відправляє м'ясо 2004 року народження. Це повний провал бліцкригу і перехід на сталінський формат ведення війни-закид м'ясом недосвідчених призовників",
- написав Геращенко.

Відзначимо, що за даними української розвідки, Путін і Шойгу не відчувають ніяких докорів сумління через відправлення на фронт дітей, так як їм важливо лише врятувати свою безглузду і криваву військову кампанію від повного провалу.

До речі, з іншого боку, у разі ліквідації малолітніх "бійців", путінські пропагандисти отримають прекрасний привід розповідати про "вбивство мирних дітей українськими військовими".

До слова, історія вже знає приклад залучення дітей до бойових дій. Так, аналогічні дії проводилися військовим керівництвом нацистської Німеччини під час Другої світової війни. З 1943 року учні старших класів у підрозділах "гітлерюгенду" залучалися до служби в зенітно-артилерійських частинах. А з вересня 1944 по січень 1945 на службу в гітлерівську армію були залучені 150 тисяч неповнолітніх дівчат.

Читайте також: