Сьогодні, 27 березня 2022 року о 20: 00 за київським часом розпочнеться Гран-прі Саудівської Аравії. При цьому Хаас буде представлений лише одним болідом, хоча вчора їх блило ще два. Так як Мік Шумахер несподівано потрапив до лікарні, то тільки пілот Хаас Кевін Магнуссен вийде на старт гонки в Джидді. У нього десятий стартовий номер.

Стало відомо, що трагедією ледь не завершився один з кваліфікаційних заїздів на Гран-прі Саудівської Аравії для 23-річного пілота команди "Хаас" Міка Шумахера, який навесні минулого року дебютував у Формулі-1.

"У світлі інциденту в кваліфікації, Мік Шумахер не буде брати участь в гонці. На Гран-прі Хаас буде представлений тільки одним болідом", - йдеться в заяві прес-служби Хаас.

Так, в спробі поліпшити свій результат, 23-річний син легендарного Міхаеля Шумахера не впорався з керуванням і вдарився об стіну, тому не зміг проити кваліфікацію.

Удар був неймовірно потужної сили, так як болід розлетівся на шматки, при цьому іскри летіли на всі боки. На щастя, транспортний засіб не загорівся, і пілота дуже швидко доставили в лікарню для детального обстеження. При цьому Мік Шумахер був у свідомості і розмовляв з докторами.

На щастя, німецький гонщик "Хааса" Мік Шумахер після аварії не отримав серйозних ушкоджень і після обстеження відправився в свій готель.

"Всім привіт. Я просто хотів сказати, що я в порядку. Спасибі вам всім за приємні повідомлення. Відчуття від машини були відмінними. "Хаас", ми повернемося сильніше!"- написав Шумахер у своєму акаунті в Twitter з готельного номера.

Зазначимо, що це не єдина неприємність, яка передувала змаганням. Так, у п'ятницю, 25 березня, під час практики в Джидді був здійснений терористичний акт - ракетним ударом була атакована нафтова база, розташована всього в 10 кілометрах від траси.

Читайте також: