Якщо зберегти ті темпи втрат що сьогодні, то вже зовсім скоро про небо росіянам доведеться забути. Ще б пак, мало того, що Мінтранс повідомив про "втрату" Росією 78 літаків з 1367 через санкції, так ще й російська армія продовжує втрачати свою авіацію в Україні. Так, за 31 день війни Росія втратила в небі над Україною 121 літак і 127 вертольотів. Особливо українці радіють збитому "Алігатору".

Так, в мережі показали долю в Україні російського вертольота, якому "немає аналогів у світі". Йдеться про розвідувально-ударному вертольоті Ка-52 (Алігатор). Його призначення в армії в тому, щоб повноцінно забезпечувати розвідку цілей, вогневу підтримку десанту, здійснювати супровід військових колон і патрулювання.

Відомо, що озброєння вертольота "Алігатор" складається з наступних компонентів:

  • 30-міліметрової гармати рухомого типу;
  • керованих і некерованих ракет;
  • бомб з навантаженням до 2 тонн.

Короткий відеоролик знищення такого цінного російського екземпляра оприлюднити прес-служба Військово-Морських сил Збройних сил України у Facebook.

На відео зіставлений телевізійний сюжет росіян, де розхвалюють російський бойовий вертоліт Ка - 52 (Алігатор), і кадри його знищення Збройними силами України.

"Алігатори не літають...", - йдеться в повідомленні ВМС ЗС України.

Варто відзначити, що на озброєння російської армії КА-52 потрапив в 2008 році, після всіх випробувань.

Особливо пишалися росіяни тим, що у КА-52 однакова ефективність використання вдень, в темний час доби і при поганих погодних умовах.

Також до переваг "алігатора" відносяться:

  • наявність рідкокристалічних екранів;
  • вдосконалена система порятунку пілотів;
  • катапультування модернізовано і здійснюється за літаковим принципом;
  • у системі порятунку передбачений попередній відстріл лопатей гвинтів перед катапультуванням членів екіпажу.

Читайте також: