Український Маріуполь практично Місяць знаходиться в повній блокаді і під безперервним обстрілом російських загарбників. Російські окупанти відмовляються організувати гуманітарний коридор для підвезення продуктів харчування та евакуації мирного населення. Не дивно, що, наприклад, за 12 днів блокади загинуло 1582 мирних жителя і ховають їх у братських могилах або просто перед багатоповерхівками. Влада міста вже не витримує і просить врятувати тих, хто тримається з останніх сил.

Так, Маріупольська міська рада закликає світову спільноту врятувати місцевих жителів. Через ворожі обстріли люди не можуть отримати гуманітарну допомогу, а тому помирають від голоду.

У міській раді вважають, що Маріуполь вже на межі:

"Треба що завгодно, щоб врятувати сотні тисяч людей в Маріуполі. Врятувати з пекла і нескінченного кола знущань. Врятувати всі інші міста нашої країни від страшної долі Маріуполя. Ми благаємо про допомогу!».

"Не їли вже два дні. Слабкість. Вийти з міста пішки немає сил. Добре, що води є небагато " -такі моторошні слова все частіше чують маріупольці від близьких, що залишилися, коли на хвилину-другу пробивається хоч якийсь зв'язок.

"Все більше людей залишаються без будь-яких запасів їжі. Всі спроби почати масштабну гуманітарну операцію з порятунку жителів Маріуполя блокуються російською стороною. Бо окупантів цікавлять не люди і їхні долі. А тільки пропагандистська картинка з примусовим вивезенням населення на територію Росії", - про це мерія повідомила в телеграм-каналі.

Зазначимо, що на відчайдушні заклики Маріуполя відгукнувся генерал В'ячеслав Аброськін, колишній керівник кримінальної поліції України. Він готовий здатися в полон окупантам, якщо ті дозволять вивезти з обложеного міста дітей.

Читайте також: