За словами Верховного голови ЄС із закордонних справ і політики Жозепа Борреля, російська армія зазнала великої невдачі, почавши вторгнення в Україну.

Як повідомляє Українська правда, про це глава європейської дипломатії заявив перед самітом у Брюсселі.

"Сьогодні місяць з початку війни. 6 мільйонів людей переміщені, половина українських дітей переміщені. Російська армія намагалася пройти швидко, але тепер вони просто вбивають людей. З військової точки зору - це величезна невдача. Один місяць війни і вони нездатні пройти 200 кілометрів від логістичних баз, і оскільки вони не можуть завоювати міста, вони бомблять міста, вбивають невинних людей, знищують все (...).

Але Україна б'ється, ми її підтримуємо, надаємо зброю. І звичайно результат війни зовсім не той, якого очікував Кремль. Вони можуть отримати велику поразку, ми продовжимо підтримувати Україну, ми продовжимо тиск на Росію", - заявив він.

Раніше Боррель заявляв, що Росія на даний момент не має наміру вести конструктивні переговори – Путін для початку хоче, щоб його війська зайняли потужні позиції в Україні. За його словами, вже через 15 днів буде відомий підсумок путінського вторгнення в Україну.

Читайте також: Горе у Даші Астаф'євої: не стало близької людини, а похорон неможливий через війну.

Важливо не пропустити: Буде покарання: саміт НАТО прямо звернувся до Путіна. Таке вперше в історії.

Раніше ми писали: дочку Путіна прокляли: шлюб розпався, бізнес йде на дно. Діти все ж відповідають за батьків.