Відразу 12 бійців елітного підрозділу "Пластун" відмовилися виконувати наказ і відправлятися в Україну для участі у війні проти мирних громадян.

Зокрема, як повідомляє УНІАН, командир взводу оперативної роти ОМОН "Пластун" Росгвардії по Краснодарському краю Фарід Читав і 11 бійців з його роти були звільнені за відмову їхати в Україну.

Цю інформацію оприлюднив російський юрист, правозахисник і громадський діяч, керівник міжнародної правозахисної групи "Агора" Павло Чиков у своєму Telegram-каналі.

"Загін ОМОН з Краснодара з 6 лютого знаходився в Республіці Крим, куди був направлений для проведення навчань "заслін 2022". Відмову виконати наказ бійці Росгвардіі пояснили його незаконністю. Ні в одного з них з собою не було ні закордонного паспорта, ні наміру покинути територію Росії, тоді як їх прямі службові обов'язки обмежувалися територією Російської Федерації. Про відрядження на територію України для участі у спеціальній військовій операції, про завдання та умови цієї операції ніхто з позивачів до відома поставлений не був і як наслідок, згоди на неї не давав", – зазначив Чиков.

"Саме по собі незаконний перетин державного кордону утворює склад злочину, передбачений ст.322 КК РФ, а нелегальний в'їзд на територію України у складі збройної групи, утворює ряд складів злочинів вже Кримінального кодексу України", – додав він.

Читайте також: "Залишилося 15 днів": у Європі зробили заяву щодо війни в Україні. Це увійде в історію.

Важливо: Під завалами десятки людей: черговий путінський удар по багатоповерхівці з людьми.

Не пропустіть: Дочку Путіна прокляли: шлюб розпався, бізнес йде на дно. Діти все ж відповідають за батьків.