З такою заявою виступив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель, повідомляє Українська правда.

Він зазначив, що Росія на даний момент не має наміру вести конструктивні переговори – Путін для початку хоче, щоб його війська зайняли потужні позиції в Україні.

"Зараз Росія не хоче сидіти і про щось домовлятися: вона хоче тільки окупувати територію. Вона хоче оточити узбережжя до кордону з Молдовою і ізолювати Україну від моря. Вона хоче серйозно вести переговори тільки тоді, коли закріпить сильну позицію", - заявив Боррель.

Європейський чиновник додав, що Європа продовжить постачати Україні військову допомогу, а героїчний опір українського народу увійде в історію.

"Це важливо, тому що все вирішиться в найближчі 15 днів. Що увійде в історію-так це здатність українців чинити опір", - зазначив верховний представник ЄС.

Раніше спікер Путіна Дмитро Пєсков заявив, що режим припинення вогню на час переговорів між Києвом і Москвою не діятиме. Це рішення він пояснює тим, що українські сили нібито можуть використовувати цей час для перегрупування.

Також він визнав, що Росія ще не досягла жодної зі своїх військових цілей в Україні, але додав, що "спеціальна військова операція" відбувається в суворій відповідності з планами і цілями, які були встановлені заздалегідь.

Читайте також: Путіна перекосить: ВМС України вже знищили 4 великих російських бойових кораблі.

Не пропустіть: "Це містика": Клопотенко знайшов у гімні Україні приховане пророцтво.

Раніше ми писали: Знищений нашими ВМС найпотужніший корабель РФ перевозив 20 танків і 400 десантників.