У четвер, 24 березня в Брюсселі відбудеться саміт НАТО, головною темою якого стане вторгнення Росії в Україну. Очікується, що по відеозв'язку до партнерів із Заходу звернеться до західних партнерів президент України Володимир Зеленський. Головне питання, яке розглядатиметься-відправка миротворчої місії НАТО в Україну.

На тлі таких розмов та ініціативи прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького не змусила себе чекати реакція Росії. Зокрема, висловилися путінські поплічники: глава МЗС Росії Сергій Лавров і прес-секретар президента країни-агресора Дмитро Пєсков.

"Польські наші колеги вже заявили, що зараз буде саміт НАТО, треба направляти миротворців (в Україну, – ред.). Сподіваюся, вони розуміють, про що вони говорять", – сказав Лавров.

Чиновник зазначив, що миротворча місія НАТО в Україні призведе до"прямого зіткнення російських і збройних сил НАТО".

Можна стверджувати, що Росія дуже чітко і однозначно пригрозила НАТО прямим зіткненням в Україні. Нібито такою буде реакція Москви, якщо альянс вирішить надіслати в Україну своїх миротворців.

Аналогічну позицію Кремля озвучив і прес-секретар президента країни-агресора Дмитро Пєсков.

За його словами, рішення про введення миротворців НАТО в Україну було б "необачним і небезпечним".

Спікер Кремля заявив, що" зіткнення "миротворців НАТО і армії окупантів"може призвести до наслідків, які буде важко виправити".

Раніше Hyser писав, що кажуть росіяни про вторгнення в Україну.

Також наш портал повідомляв, що загибель Путіна в 2022-му році знайшли в пророцтвах Нострадамуса.

Нагадавши, деякі російські пілоти вже відмовляються здійснювати удари по території України.