З 24 лютого в Україні йде повномасштабний збройний конфлікт між Росією і Україною. Армія Путіна обстрілює і знищує об'єкти інфраструктури, руйнує житлові райони українських міст і селищ, що супроводжується численними жертвами серед мирного населення. В таких умовах виникла необхідність у водіях вантажних автомобілів. Ось і довелося уряду адаптувати державу до нових реалій в умовах війни.

Кабінет міністрів дозволив водіям, які мають права тільки на легкові автомобілі, управляти вантажівками в період воєнного стану. Про це йдеться в постанові уряду №348 від 22 березня.

Прийняття такого рішення пов'язане з дефіцитом водіїв вантажівок, який виник після нападу Росії на Україну. Так, наприклад, мережа супермаркетів Сільпо 7 березня заявила, що водіїв для фур і вантажівок не вистачає катастрофічно.

"Встановити, що в період воєнного стану до керування транспортними засобами категорії С, С1 на території України допускаються особи, які мають водійські посвідчення категорії В", – сказано в постанові.

Водійські права категорії С призначені для перевезення вантажів автомобілями, дозволена максимальна маса яких перевищує 7500 кілограмів, С1 – від 3500 до 7500 кілограмів.

Документ вносить зміну до постанови Уряду №184 від 3 березня 2022 року "Деякі питання допуску водіїв до керування транспортними засобами".

Раніше Hyser писав, що у зв'язку з санкціями в Росії дефіцитом виявляються товари першої необхідності.

Також наш портал повідомляв, що ВАЗ в Росії призупиняє Виробництво машин, а всіх співробітників розганяють.

Нагадавши, Держдума РФ хоче націоналізувати Volkswagen і назвати його "Буратіно".