За словами генерал-майора служби безпеки України Віктора Ягуна, на сьогоднішній день ймовірність вторгнення білоруських військ на нашу територію досить висока.

"Відомо, що вони вже підготували перший ешелон - 5 батальйонно-тактичних груп, це близько 5 тис.військових, які можуть у будь-який момент перетнути кордон. У них також є резерв, це ще близько 5 тис.осіб. І ще приблизно стільки ж підготовлено для так званої Третьої хвилі перекидання резервістів. В цілому це від 10 до 15 тис. військових, які вони можуть запустити в Україну", - зазначає Ягун, якого цитує УНІАН.

Він також заявив, що на даний момент Лукашенко фактично не керує своєю армією, оскільки вона знаходиться під оперативним управлінням Росії.

"Вже можна сказати, що білоруси хочуть вони того чи ні, вже фактично беруть участь у війні з Україною. Інша проблема Лукашенка в тому, що він фактично не керує своєю армією. Керівник білоруського РНБО і глава Генштабу знаходяться під оперативним управлінням Росії", - додав він.

Ягун також назвав ключові можливі тактичні цілі білоруських військових на Волині.

"Їхні напрямки-це Володимирець у Рівненській області, а також Ковель та Луцьк. Це дві головні артерії постачання зброї із заходу", - додав він.

Раніше повідомлялося, що Лукашенко терміново відводить війська від українського кордону.

Також ми писали, що Російський снаряд влучив у чергу людей під супермаркетом. Відео.

Читайте також: Запам'ятайте це обличчя: після його відео росіяни розгромили найбільший торговий центр Києва.