Всі знають, що входження в Євросоюз – це досить важкий і довгий процес. Так, наприклад, остання країна, яка була прийнята в ЄС, - Хорватія, витратила на це 8 років. Крім того, країні-кандидату потрібно відповідати так званим "Копенгагенським критеріям". За словами Президента України Володимира Зеленського, Україну на шляху до євроінтеграції не зупинить навіть Путін і його армія.

Так, Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні заявив, що Україна бореться за право бути членом ЄС.

"Ви бачите наше прагнення бути з Європою. Наше прагнення, яке ми боремося на полі бою. І яке ви можете добути в боротьбі прямо в своєму суспільстві. Власною силою, словом, тиском на політиків. Щоб Україна нарешті стала частиною ЄС. Німці, ви маєте силу! - сказав президент.

Зазначимо, що 1 березня, глави 8 країн-учасниць ЄС: Болгарія, Словаччина, Словенія, Польща, Латвія, Литва, Естонія і Чехія написали відкритого листа з проханням якомога швидше прийняти заявку України і почати переговори про її вступ до Євросоюзу. Питання повинні обговорити на наступній сесії Європарламенту.

ДО РЕЧІ, війна Росії в Україні підштовхнула ЄС до прийняття дуже важливого стратегічного рішення. Так, у понеділок 21 березня 2022 року Європейський Союз схвалив "стратегічний компас", який дає необхідний інструментарій для того, щоб ЄС разом з НАТО став справжнім гравцем в геополітичній обороні і безпеці.

Про це в Twitter повідомив глава МЗС Латвії Едгарс Рінкевічс.

Раніше Hyser писав, що посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що американські військові не будуть дислоковані в Україні. При цьому чиновниця не виключає варіант, що інші країни НАТО можуть вирішити ввести війська в Україну.

Також наш портал повідомляв, що Порошенко заявив, що підтримує Зеленського.

Нагадаємо, що російський публіцист Олександр Невзоров виступив в Ізраїлі, сказавши, що вперше за 80 років все людство хоче смерті однієї людини.