Представник оперативного штабу Одеської обласної Військової адміністрації Сергій Братчук повідомив про те, що вранці 21 березня два ворожі кораблі з'явилися на Далекому рейді Одеського порту і відкрили безладний вогонь. При цьому артилерія Збройних Сил України відкрила вогонь у відповідь і відігнала їх від берега.

Окупанти з моря обстрілювали мирних жителів в Одесі і отримали жорстку відповідь від наших захисників-одне їх судно підбите.

Біля Одеси українські захисники підбили російський військовий корабель. Перед окупантами обстріляли місто з моря.

Про це повідомив спікер оперативного штабу Одеської ОДА Сергій Братчук.

Він зазначив, що сьогодні рано вранці противник обстріляв українську територію. Пошкоджено кілька будинків в Одесі. Таким чином російські війська чинять на українських бійців психологічний тиск.

"Мокша стріляє-все в укриття! Відповідаємо-з них летить ганчір'я!", - написав Братчук.

Після цього стало відомо, що ЗСУ потрапили в корабель окупантів. У соціальних мережах очевидці написали, що бачили в Одеській акваторії Чорного моря два ворожих кораблі, один з яких потім задимився. Чи є руйнування і постраждалі з нашого боку, поки невідомо.

Зазначимо, що сьогодні Одесу атакували вперше. За словами мера Одеси Геннадія Труханова, в результаті обстрілу немає ні загиблих, ні людей зі значними пораненнями, одна людина тільки отримала незначні пошкодження.

Наслідком бомбардування стало руйнування лише кількох приватних будинків.