Борис Романченко жив у Харкові, йому було 96 років. Він пройшов фашистські табори Бухенвальд і Дора-Міттельбау.

Але так склалося, що життя цієї людини обірвалося з приходом російських карателів, які вирішили знищити Україну і її жителів.

Як повідомляє Фокус, чоловік проживав в одному з багатоквартирних будинків, який потрапив під бомбовий удар ЗС РФ. Романченко був одним із звільнених в'язнів найбільшого концтабору в Німеччині Бухенвальд і свого часу працював віце-президентом Меморіалу пам'яті таборів Бухенвальд і Дора-Міттельбау.

Борис Романченко родом з Сумської області. У Бухенвальд він потрапив в 1942 році, коли йому було 15 років і пробув у таборах до самого звільнення Німеччини від нацистів в 1945. За його спогадами, коли він вийшов з таборів важив всього 35 кілограм, але зумів вижити.

Борис Тимофійович все життя любив працювати і ніколи не курив, і як сам говорив, це дозволило йому прожити таке довге життя. У повоєнний час він приїжджав в Бухенвальд, щоб зустрітися зі своїми вижили товаришами, яких з кожним роком ставало все менше. Востаннє він відвідав Німеччину в 2018 році, де зустрівся з останніми вижили земляками — киянином Олександром бичком і мінчанином Андрієм Моїсеєнко.

Читайте також: Повний розгром: Україна знищила цілих чотири ударні армії Росії. А їх всього десять.

Раніше ми писали: Переговори Зеленського і Путіна: названі "червоні лінії". Або буде третя світова.

Також вас зацікавить: Кінець путінським солдатам: українці голими руками зупиняють колони ворога. Відео.