Льотчик російського винищувача Максим Криштоп, якого на початку березня збили під Харковом, збирався відбиватися під час затримання, маючи при собі сокиру і гранати.

Про подробиці затримання ворожого пілота повідомила Нацгвардія в Фейсбуці, передає Укрінформ.

За даними українських військових, загарбник розраховував, що його евакуюють свої, тому подавав сигнали світловими ракетами.

«Ми побачили світлові ракети, він (пілот – ред.) подавав сигнал, щоб його евакуювали. О другій годині ночі ми його відшукали і зупинили. Він був у їхньому камуфляжі, але намагався представлятися місцевим, якому ніде жити. Знайшов десь в покинутих будинках сокиру. Був без вогнепальної зброї, але з гранатами, причому вусики були відігнуті. Тобто, мав намір захищатися, але був спійманий, був допитаний. Він військовий до "мозку кісток". Того дня він скинув вісім бомб на Харків. Розумів, куди кидає. Він-заступник командира частини, тобто все прекрасно розумів«, - розповів військовослужбовець НГУ з позивним»Койот".

Зазначимо, що полонений російський льотчик підполковник Максим Криштоп на прес-конференції в Києві 11 березня визнав, що знав, що бомбив саме житлові квартали.

Криштоп розповів, що з початку російського вторгнення в Україну встиг здійснити три вильоти на Харківщині. Під час третього вильоту 6 березня скинув 4 тонни авіаційних фугасних бомб на житлові квартали, після чого був збитий.

При цьому він визнав, що є можливість не виконувати злочинні накази, але, за словами загарбника, він «проявив слабкість і малодушність і виконав цей жахливий наказ».

Раніше ми писали, що кадировців терміново повертають до Чечні: занадто великі втрати в Україні.

Читайте також: Відправили на той світ: знищена колона росіян під Києвом.