Вторгнення Росії в Україну розпочалося 24 лютого 2022 року. І ось три тижні потому уже всім очевидно, що Росії танковими колонами цієї війни не виграти. Бо українська територія перетворилась для окупаційних військ на пекельну землю, де населення їм не те, що не радіє, а готове знищувати вдень і вночі. Здається саме час подумати про мирову угоду.

Так, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, який бере безпосередню участь в переговорах, в інтерв’ю Bloomberg TV заявив, що українцям не варто сподіватися на підписання мирової угоди між Росією та Україною у найближчі дні. Справа в тому, що не поспішає з укладенням мирних домовленостей саме Росія, вона ж і пред'являє занадто багато вимог.

"Цей процес може затягнутися на декілька тижнів", — сказав Подоляк, враховуючи кількість взаємозаперечних позицій.

Те, що дійсно може відбутися у короткостроковій перспективі, то це, за словами чиновника, лише "припинення вогню, яке відкриє більше гуманітарних коридорів".

Разом з тим, Михайло Подоляк з приємністю констатував, що позиція Москви стала більш "адекватною".

Подоляк зазначив, що ключові питання під час переговорів включають гарантії безпеки, припинення вогню, виведення російських військ і "політичне врегулювання спірних територій".

"Є деякі поступки, на які ми точно не збираємося йти. Ми не можемо віддати жодних територій", — запевнив він як учасник переговорів.

Також радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк зазначив, що "російська армія не воює з українською – вони воюють тільки з цивільними". З його слів, російська армія застосовує тактику "оточення великих міст і бомбардування крилатими ракетами та авіабомбами з метою створення гуманітарних анклавів".

"Вони намагаються втілити в Україні сирійський чи афганський сценарій війни", – заявив Подоляк.

Читайте також: "Розпочнеться 9 квітня": астролог розповіла, чого чекати українцям від Путіна.

Крім того, ми повідомляли про небезпечні SMS, які почали приходити українцям. Що потрібно знати.

Також вас зацікавить: Ось звідки літери "Z" і " V " у росіян: вони були на формі фашистів. Фотофакт.