Всі знають, що тільки в казках Російські здатні і блоху підкувати, і ще багато всього придумати і зробити. Ось тільки в реальності все виглядає зовсім по-іншому. Наприклад, у Петра I не вийшло "навчити росіян" і він купив німців, а велика індустріалізація Сталіна створена за гроші США працею 200 000 американських інженерів. Не варто забувати і про велику мілітаризацію Хрущова-Брежнєва, яка була створена руками полонених німців. Ось і виходить, що доля росіян тільки привласнювати собі чужі розробки.

Так, днями в Росії заявили про плани націоналізації іноземних заводів, які знаходяться на території країни. Причому, часом заяви зовсім абсурдні.

Наприклад, віце-спікер Держдуми Петро Толстой запропонував націоналізувати зупинений в Калузі завод Volkswagen і відновити там випуск авто під новою назвою – Буратіно.

"Так, вони (заводи. - ред. ) будуть націоналізовані, будуть випускати ті ж Volkswagen, але ми назвемо їх як-небудь по-іншому, не знаю, "Буратіно". І поїдемо", - сказав Толстой в радіоефірі.

По всій видимості, депутат думає, що випуск авто - це як Mcdonald's: змінив вивіску на ДонМак або дядько Ваня і можна далі працювати.

При цьому він промовчав звідки брати машинокомплекти для складання Volkswagen Tiguan і Polo Sedan, адже йдеться про 90-100% зарубіжних комплектуючих.

ДО РЕЧІ, показовим є приклад "повністю російського" виробника "АвтоВАЗ". Підприємство вже відправило всіх співробітників у відпустку з 4 по 24 квітня, так як з впровадженням санкцій проти Росії там досі не можуть відновити запуск всіх складальних ліній.

Відзначимо, що в цілому працювати в Росії або співпрацювати з країною і її громадянами, поставляти туди свою продукцію і сервіси відмовилися вже майже 200 світових компаній.

Раніше Hyser писав, що у зв'язку з санкціями в Росії дефіцитом виявляються товари першої необхідності.

Також наш портал повідомляв, що ВАЗ в Росії призупиняє Виробництво машин, а всіх співробітників розганяють.

Нагадавши, у Росії через санкції почали продавати радянські чайники. Відео