За словами Лаврова, будь-які військові вантажі і будь-яка військова допомога для України перетвориться на ціль для Збройних сил Росії.

Про це він заявив в інтерв'ю пропагандистському телеканалу RT.

"Ми дуже чітко дали зрозуміти, що будь-які вантажі, які будуть заїжджати на територію України і, на нашу думку, містити зброю, стануть законною метою. Оскільки ми проводимо операцію, мета якої-викорінити будь-яку загрозу щодо Російської Федерації, що виходить з української території. Це було частиною наших пропозицій у грудні минулого року, коли ми пропонували обговорювати гарантії безпеки з НАТО, які б кодифікували попередні домовленості на високому рівні, так як вже є формула, що жодна країна не повинна забезпечувати свою безпеку за рахунок безпеки інших країн. Вони вже знають про це", - заявив Лавров.

При цьому, він додав, що Росія не допустить того, щоб Україна отримала системи протиракетної оборони від інших країн.

"Радянські системи і системи російського виробництва, системи протиракетної оборони - там знаходяться відповідно до міжурядових угод і контрактів, також мають сертифікат користувача. Ця угода про користування не дозволяє направляти їх в треті країни", - додав Лавров.

До слова, раніше НАТО поставить в Україну системи протиповітряної оборони, що стоять на озброєнні країн-партнерів.

Планується, що Україні передадуть системи ППО радянських часів SA-8, SA-10, SA-12 і SA-14. Вони вже знаходяться в дорозі.

SA - 10 і SA-12 — це, за класифікацією НАТО, модифікації системи С-300, яка стоїть на озброєнні Повітряних сил України і непогано зарекомендувала себе в цій війні.

Раніше повідомлялося, що російські солдати вигнали українців з дому і оселилися в ньому. Відео.

Читайте також: Повний розгром армії Путіна і перемога: військовий експерт поділився прогнозом.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що під час обстрілу Києва загинула відома українська актриса.