У мережі з'явилася інформація про те, що ВАЗ призупиняє Виробництво машин

Після того, як Російська Федерація вторглася на територію України, з боку Заходу послідувала рекордна кількість санкцій, які завдали нищівної шкоди російській економіці. В результаті багато секторів російської промисловості, багато в чому залежать від західного імпорту, виявилися паралізовані. Це стосується і одного з найбільших автовиробників РФ — "АвтоВАЗ". Підприємство планує призупинити виробництво, про що свідчить інформація з його офіційного сайту.

Так, "АвтоВАЗ" планує відправити всіх своїх співробітників у відпустку на період з 4 по 24 квітня. Одночасно з тим, запуск всіх складальних ліній відновити не вдалося. Це наслідок санкцій, через які порушилися поставки імпортних електронних деталей.

Сама компанія пояснює вимушену відпустку "триваючою кризою в поставках електронних компонентів і з метою недопущення значного скорочення заробітку співробітників".

Компанія призупинила випуск машин в Тольятті та Іжевську ще 5 березня. Пізніше, 16 березня, виробник оновив рекомендовану роздрібну ціну всього свого модельного ряду, після чого ціни на машини виросли в середньому на 79 тисяч рублів або 7%. Примітно, що за цей рік компанія підвищувала ціни на свої автомобілі вже три рази.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, Україна отримає від заходу системи ППО і літаки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ведуча "Ревізора" розповіла, як пережила окупацію.

Також "Hyser" писав, що у зв'язку з санкціями в Росії дефіцитом виявляються товари першої необхідності.