Як з'ясувалося, перебування Кадирова в Україні - це самий звичайний фейк самого ж Кадирова.

Про це повідомляє Українська правда, посилаючись на джерела в Службі безпеки України та дані онлайн сервісів.

За інформацією джерел УП в СБУ, Кадиров використовує два телефонні номери. Згідно з даними українських мобільних операторів, за останні 7 днів ці номери Кадирова не підключалися в роумінгу до українських вишок зв'язку.

Як відслідили

"За допомогою публічного онлайн сервісу ми спробували дізнатися адресу, країну і місто, де знаходиться номер телефону Кадирова. Цей сервіс генерує посилання, яке дозволяє виявити місцезнаходження номера, як тільки користувач перейде за посиланням. При цьому користувач ні про що не здогадується, адже за посиланням він переходить на звичайний сайт, вказаний на засланні.

Ми написали повідомлення Кадирову в месенджері Телеграм, представилися журналісткою "РИА новости" і додали посилання на статтю саме в той день, коли, за словами Кадирова, він перебував в Україні і під Києвом", - пише УП.

Сервіс знайшов таку геолокацію Кадирова: Російська Федерація, місто Грозний. Згідно з даними телефону Кадирова, у своїй заяві про нібито перебування під Києвом 13 березня глава Чечні збрехав.

Що було до цього

15 березня у своєму телеграмі каналі Кадиров опублікував відео, на якому він вже знаходиться в Чечні.

13 березня в російських Телеграм-каналах з'явилася інформація про те, що Рамзан Кадиров знаходиться в Україні і зустрівся з чеченськими силовиками, які беруть участь у війні проти України. Пропагандисти опублікували відео, з якого зробили висновок, що Кадиров знаходиться в 7 кілометрах від української столиці.

Радник керівника офісу президента України Олексій Арестович відреагував на ці повідомлення: "зараз перевіряється інформація, вірна чи ні, але є інформація, що вчора його бачили в Грозному (столиця Чечні – ред.). Але за добу можна і під Київ переїхати. Тим не менш, його поява нічого не вирішує. Буде інформація - знищимо. Не встановимо інформацію - знищимо наступного разу".

Рамзан Кадиров відразу відповів: Чому "якщо"? Ти не бачив зйомки або я повинен постукати в твої двері?".

Пізніше після півночі, вже 14 березня, у своєму телеграм-каналі Кадиров опублікував відео і заявив, що воно зняте в Гостомелі, що в 25 км від Києва.

Також він додав: "кульгає ваша розвідка. На відео ми в Гостомелі. Днями ми були приблизно в 20 км від вас, київські нацики, а зараз ще ближче, і здогадайтеся, наскільки близько ми наблизилися. Внесу інтригу: а може ми вже в Києві і тільки чекаємо потрібної команди?".

Раніше ми повідомляли, що Кадиров наказав доставити йому особисто самого Степана Бандеру. Навіть назвав суму премії.

Також наш сайт писав, що Лавров зробив заяву про переговори з Україною: "є надія на компроміс".

Тим часом, у російських магазинах почалися бійки. Продуктів немає, росіяни озвіріли. Відео.