Двадцять днів мільйони українців просять НАТО закрити повітряний простір від авіаударів. Ще б пак, тисячі загиблих та поранених дітей, жінок, літніх людей, зруйновані лікарні, школи, дитячі садки, об'єкти інфраструктури - така важка ціна із зволіканням закриття неба. А поки Європа та США все ще думають над цим питанням, військова авіація україни робить все можливе, щоб жертв путінської агресії було менше.

Історія українського льотчика Євгена Лисенка вражаюча. 28-річний чоловік - батько двох маленьких дітей, в свій останній політ вирушив зі словами: "Потрібно захистити тих дітей, які вже стали сиротами!"

Сам на сам він опинився в бою з двома російськими літаками біля Житомира на винищувачі МіГ-29 - один він встиг знищити, але потрапив під обстріл ворожих систем протиповітряної оборони і загинув.

Сумну новину повідомили у Черкаському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

"Там був непростий бій і він летів самовіддано" - згадує свого друга військовий побратим і однокурсник Олексій.

Зазначимо, що майор Євген Лисенко був командиром Севастопольської бригади тактичної авіації ім. Покришкіна. Це одна з двох бригад, що відмовилися переходити на сторону Росії ще в 2014 році, і перебазувалася на Миколаївщину, а згодом на територію Західної України.

Відомо, що Євген родом із села Ротмистрівка Смілянського району Черкаської області. Закінчив Суворовське військове училище, Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та одразу потрапив на службу в ЗСУ.

У Євгена залишилася дружина Катерина та двоє маленьких дітей – Єлизавета і Єгор.

Поховали льотчика 12 березня у рідному селі Ротмістрівка.

До слова, головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний заявив, що станом на ранок 14 березня від початку відкритої війни російських окупантів по території України було завдано 259 ракетних ударів і випущено 395 крилатих ракет, також було збито 77 літаків і 90 гелікоптерів противника.

Нагадаємо, раніше відомий астролог розповів, коли в Україні припиняться авіаудари.

Також Hyser писав, що понад 600 морських піхотинців Російської Федерації відмовилися виконувати накази свого військового і політичного керівництва.

Крім того, вас може зацікавити: "Буде в 10 разів гірше Чорнобиля": Станіслав Боклан потужно звернувся до російської армії.