Виявилося, що з території країни намагаються втекти не тільки звичайні українці, а й нардепи

Після початку воєнних дій на території України, в уряді на законодавчому рівні затвердили заборону на виїзд з країни для чоловіків призовного віку. Протягом наступних тижнів прикордонники неодноразово ловили українців, які намагаються втекти. У їх числі виявилися навіть народні обранці. Про це повідомила народний депутат Ірина Геращенко, посилаючись на дані Держприкордонслужби.

Так, повідомляється, що в ніч з 11 на 12 березня з України спробували втекти двоє політиків — позафракційний нардеп Степан Івахов і екс-нардеп Сергій Мартиняк. Політики планували втекти до Польщі через пункт пропуску Устилуг у Волинській облсті. За кермом мікроавтобуса перебував Мартиняк.

Геращенко розповіла, що народні обранці задекларували у валюті пристойні суми грошей: Івахів — 310 тисяч доларів, а Мартиняк — 400 тисяч доларів. Депутат збирався виїхати за новим дипломатичним паспортом, який отримав 9 березня цього року, проте прикордонники відмовили обом політикам у виїзді. Івахову нагадали про оголошений в Україні військовий стан, а Мартиняку — про розпорядження щодо осіб, які підлягають мобілізації.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українець "КОСИВ" від призову, заявивши, що у нього важка вагітність.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі з'явилися фотографії Харківської квартири, в яку потрапила ракета.

Також "Hyser" писав, що противник обстріляв евакуаційний поїзд.