"Виїхати, байдуже куди, головне, щоб далі від війни, жаху, крику, болю, смертей", - такі думки постійно в думках тих українців, чий дім російські окупанти нещадно розстріляли. От тільки автомобіль нині не кращий спосіб для евакуації. Та реальність показує, що і поїзд теж.

Так, стало відомо, що під обстріл російських окупантів потрапив потяг Краматорськ–Львів. Він прямував для здійснення евакуаційного рейсу до Лимана, щоб забрати жителів Луганської та Донецької областей, які опинилися в зоні запеклих бойових дій.

Оскільки всю ніч російські літаки та артилерія завдавали ударів по півночі Донецької області, то збитків зазнала і "Укрзалізниця".

Більше того, внаслідок прямого потрапляння уламку, одна провідниця евакуаційного поїзда загинула, а інша зазнала поранень внаслідок російського авіанальоту на півночі Донецької області.

Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко у Telegram.

"Близько 00:00 години внаслідок авіанальоту отримав пошкодження евакуаційний потяг Краматорськ – Львів. Він був уражений уламками під час обстрілу поблизу ст. Брусин. Від отриманих пошкоджень одна з провідниць цього поїзда загинула, інша зазнала поранень. Жінку доправили до лікарні м. Слов'янськ, де їй надається допомога" - сказано в офіційному повідомленні.

Пізніше стало відомо, що бригада обстріляного вночі поїзда разом із 2,5 тис. мешканців Лимана та сусідніх міст благополучно прямує до Львова. Про це заявив голова правління "Укрзалізниці" Олександр Камишін.

"Дякуємо всій команді залізничників та владі за злагоджену роботу! Доки залізничники оглядали та ремонтували шляхи, ДСНС розгорнули польову кухню та нагодували наших громадян гарячим обідом", - написав він.

Зазначимо, що з 24 лютого, відколи Росія жорстоко розстрілює мирне населення України та стирає з лиця землі цілі населені пункти, загинули 33 працівники Укрзалізниці.

Раніше Hyser писав, що російські військові застрелили журналіста американського видання New York Times.

Також ми показували, як боєць ЗСУ зі 100 метрів підбив російську колону. Відео удару.

Нагадаємо, у всі куточки Росії почали масово відправляти цинкові труни з України. Фото.