За статистикою, щорічно з різних причин близько чотирьох тисяч громадян Росії добровільно відмовляються від паспортів РФ. У зв'язку з війною, яку почав Путін, очікується, що бажаючих це зробити буде в рази більше і їх не зупинить навіть те, що вони втратять не тільки документ, але і можливість вільно в'їжджати в Росію. Ось один з показових випадків.

Україна зараз переживає один з найскладніших моментів своєї історії-боротьбу за незалежність. І якщо українці згуртувалися проти ворога і навколо президента Зеленського, то росіяни з кожним днем все більше починають соромиться своєї країни. Правда, це відноситься лише до розсудливим людям.

Так, наприклад, стало відомо, що Кудерська Наталія Євгенівна, яка другий тиждень разом з дочкою і онукою ховається в Києві в бомбосховищі, порвала свій паспорт на відеокамеру зі словами: "Прощай, немита Росія, країна рабів, Країна панів".

Правда, росіянкою цю жінку можна вважати лише умовно, так як останні 30 років вона постійно живе в Києві.

Жінка зізналася, що їй соромно за країну, де вона народилася і за яку загинув її дід у Великій Вітчизняній війні, воюючи на боці СРСР.

"У 41 - му році мій дід зустрів фашистських окупантів, напад гітлерівців на нашу країну в Чернівцях. Він був капітаном, начальником штабу у складі 96-ї Стрілецької Дивізії. Загинув через 3 місяці після початку війни... Тут похований мій дід, тут похована моя мама. І я звідси не поїду. Ми залишаємося в Києві. Це наша Громадянська позиція. І по-іншому не буде. Ми будемо тут", - зі сльозами на очах і тремтінням в голосі заявила жінка.

Про це розповів радник глави МВС України Антон Геращенко.

"Вона отримає громадянство України, як і інші росіяни, яким соромно і боляче за те, що робиться зараз в Росії, що стала фашистською державою", — написав Геращенко.

Нагадавши, окупаційні сили здійснили авіаудар ракетами по території Яворівського полігону. На даний момент відомо про 35 загиблих.

Також вас може зацікавити: Переговори між Україною і Росією: умови 4-го раунду. Київ назвав умови.

Крім того, ми писали, що за словами Арестовича, російським військам залишилося всього 10 днів.