Українцям нагадали про обмеження при знятті готівки з карт ПриватБанку.

Уточнюється, що обмеження діють на одноразову операцію за картками цього банку і складають 20 тис.грн, а клієнти інших банків можуть знімати по 10 тис. грн за один раз. Для пояснення, вони можуть знімати гроші з картки будь-якого банку в банкоматі ПриватБанку, але не більше 100 тис.грн на добу. Про це пише "UBR.ua".

Варто відзначити, що і в касах відділень з рахунків ПриватБанку можна отримати до 100 тис.грн. Також українців попросили не турбуватися, оскільки грошей вистачить усім. Інкасатори регулярно поповнюють банкомати там, де це безпечно.

Стало відомо, які ліміти на зняття готівки в банкоматах, фото: Мінфін

До того ж тепер готівку в сумі до 6 тис.грн можна отримати на касах 21 національної та регіональної торгових мереж, аптек і АЗС, що дуже зручно.

До слова, з початку війни українці масово почали знімати зі своїх карт готівку, побоюючись, що їх карти можуть заблокувати і вони залишаться без своїх грошей, а точніше коштів для існування. Однак експерти запевняють і просять розраховуватися карткою, де це можливо, щоб тим самим не наражати на небезпеку інкасаторів, яким доводиться часом долати нелегкий шлях, щоб поповнити банкомати.

Раніше "Hyser" писав про те, що ПриватБанк, Ощадбанк і Райффайзен порадували українців новими правилами переказу грошей.

Також наш портал повідомляв, що експерти розповіли українцям, які банки виплачують 6500 тисяч допомоги від держави.

Нагадуємо, що ПриватБанк, Монобанк, Ощабанк і Райффайзен ввели кредитні канікули для українців на час воєнного стану.