Українці, які були змушені виїхати в Польщі, щоб сховатися від російської агресії, можуть там влаштуватися на роботу.

Для цього потрібно лише звернутися там в Бюро праці (Державна служба зайнятості). Там після співбесіди з вами будуть запропоновані вакансії згідно з вашими професійним навичкам. Про це пише "РБК-Україна".


З документів для працевлаштування можуть знадобитися ті, що підтверджують вашу професійну кваліфікацію і досвід роботи, але це необов'язково. Також знайти роботу можна звернувшись на зелену лінію за телефоном 19524. Вона працює з Понеділка по п'ятницю з 8:00 до 18:00.

Самому можна відшукати вільні вакансії в Польщі на наступних сайтах: olx.pl (розділ Praca), gumtree.pl, infoPraca.pl, pracuj.pl, jooble.pl. Крім того, у різних групах в соціальних мережах, наприклад, в Facebook теж можуть іноді публікувати пропозиції про роботу.

Варто відзначити, що найбільше вакансій в Польщі в сфері HR-менеджементу і продажів. Разом з тим українки завжди будуть затребувані в наступних сферах:


Раніше "Hyser" писав про те, що українським біженцям розповіли, як жити за кордоном, якщо виїхали з України. Статус біженця або тимчасова робота.

Також наш портал повідомляв, що Україна дасть по мільйону доларів кожному російському солдату.

Нагадуємо, що стало відомо, українців з якої сфери діяльності, не торкнеться загальна мобілізація.