Володимир Зеленський привітав жінок з 8 Березнем і зробив серйозну заяву

У вівторок, 8 березня, президент Зеленський виступив перед українцями з промовою з нагоди Міжнародного жіночого дня і триває в країні війна. Це відеозвернення було опубліковано в офіційному Telegram-каналі глави держави.

Так, Зеленський почав свою промову з того, що хотів би привітати всіх з Днем весни, а жінок — з їх міжнародним святом, однак зробити цього він не може з об'єктивних причин.

Він звернув увагу на те, що зовсім недавно противник в черговий раз обстріляв мирне українське місто Суми, яке жодного разу за історію свого існування не загрожувало Російській Федерації.

Президент також додав, що в місті Маріуполь, напевно, вперше за десятки років послу вторгнення нацистів дитина померла від зневоднення.

Крім того, Зеленський зазначив, що жодного разу за всі 30 років після розвалу Радянського Союзу Росія не втрачала стільки авіації, скільки за минулі 13 днів війни. При цьому Зеленський натякнув на те, що всі ці 13 днів захід обіцяє Україні літаки.

Далі Зеленський акцентував увагу українців і світової громадськості на те, що ця криза виникла виключно з вини Російської Федерації, проте зазначив, що частина відповідальності лежить і на країнах Заходу, які так і не закрили небо над Україною.

Нарешті, президент висловився щодо гуманітарних коридорів. За його словами, мирне населення просто побоюється обстрілів з боку противника.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі з'явилося відео допиту полоненого російського пілота.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські війська почали бомбити українські церкви.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, про що Україна і Росія домовилися на третьому раунді переговорів.