В мирний час тактична авіація не воює, а просто чергує – у бойовій готовності як частина протиповітряної оборони, аби перехоплювати порушників кордону. От і сталось так, що нині Україні дуже бракує літаків. Рішення про те, як змінити ситуацію, стало для багатьох несподіванкою.

Так, стало відомо, що конценрн "Укроборонпром" оголосив винагороду за вкрадену авіацію РФ. Рішення прийняв генеральний директор ДК "Укроборонпрому" Юрій Гусєв.

Отже, державний концерн "Укроборонпром" пообіцяв заплатити премію в розмірі 1 млн дол. за викрадений або трофейний робочий літак росіян. Також продовжує діяти програма 500 000 долларів США за захоплений гелікоптер в робочому стані.

Інформацію підтвердив і розмістив на своїй сторінці у Facebook член української переговорної делегації, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Також, як стверджує голова фракції "Слуга народу" Давід Арахамія, російським пілотам, які готові взяти участь у програмі, гарантується видача українського громадянства.

Українці в своїй більшості оцінили таке креативне рішення.

" Де цигани? Киньте клич, ті зроблять", "Підключаємо до справи диверсійно-циганські підрозділи" , "Звільняйте в'язнів України і я буду першим хто прижене літак армії россії для Укроборонпрому і без винагороди", "Це буде шоу яскравіше ніж "Гра в Кальмара", "Зараз російські цигани весь бюджет України витягнуть))", "Це добре, в ютубі вже дивлюся як спи@дити літак)", "Цигани, баба Надя і фермер Свирид Опанасенко вже включились", - написали вони.

Зазначимо, що згідно з даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 8 березня російська армія вже втратила в Україні 48 літаків та 80 гелікоптерів.

Раніше Hyser писав, що Байден заявив на весь світ, що Путін вже ніколи не зможе захопити Україну.

Також наш портал повідомляв, що у мережі з'явилося відео допиту полоненого російського пілота.

Нагадаємо, що російські війська почали бомбити українські церкви.