У Харківській ОДА заявили про те, що противник сповільнив наступ, не зумівши захопити Харків

Вже досить тривалий час російські війська намагаються захопити Харків. Усвідомивши, що їм це не вдасться, вони сповільнили наступ. Тим не менш, вони продовжують облягати місто, не даючи доставляти туди гуманітарні вантажі і евакуювати мирних жителів. Про це повідомив голова Харківської ОДА Олег Синегубов.

За його словами, українські захисники продовжують утримувати свої позиції. За останню добу противник не здійснював спроб прориву, діяльність диверсійно-розвідувальних груп у місті не спостерігалося.

У місті Ізюм складається складна ситуація. Війська РФ спробували захопити місто, проте його вдалося утримати. В результаті противник продовжує облягати місто, не даючи виробляти доставку гуманітарних вантажів і евакуювати мирне населення.

8 березня влада спробувала доставки гуманітарні вантажі в бакалію, Липці та Ізюм, які в даний момент є найбільш критичними напрямками.

Що стосується евакуації, то зараз український уряд продовжує забезпечення безпеки. Однією тільки "Укрзалізницею" з Харкова було евакуйовано понад 600 тисяч осіб. Крім того, українські військові отримують нову зброю і нарощують особовий склад.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі з'явилося відео допиту полоненого російського пілота.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські війська почали бомбити українські церкви.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, про що Україна і Росія домовилися на третьому раунді переговорів.