Українцям розповіли про те, що потрібно зробити щоб отримати компенсацію від держави

Кілька днів тому президент України Володимир Зеленський заявив, що оскільки велика кількість українців втратила можливість працювати через бойових дій, держава видасть таким людям компенсацію у розмірі 6,5 тисяч гривень. Про це повідомляє iнформаційний портал "УНІАН".

Так, під час війни ті громадяни України, які через напад Російської Федерації втратили роботу, можуть отримати допомогу від держави, розмір якої становить 6 500 гривень. Допомога оформляється через державний додаток, за схожою схемою з" ковидною тисячею " Зеленського.

Варто зазначити, що на допомогу від держави можуть претендувати діючі фізичні особи-підприємці з 1 по 4 групу, які виплатили єдиний соціальний внесок за IV квартал минулого року або в цілому за минулий рік, а також всі наймані працівники, за яких роботодавець сплатив ЄСВ за IV квартал 2021 року або в цілому за минулий рік. Це не стосується лише працівників бюджетних установ, фондів загальнообов'язкового державного страхування та Державної служби.

Програма допомоги від держави набула чинності з понеділка, 7 березня.

Варто відзначити, що отримати такі виплати можуть жителі не всіх регіонів. Виплати покладаються жителям Донецької, Луганської, Херсонської, Харківської, Запорізької, Сумської, Київської, Миколаївської та Чернігівської областей.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі з'явилося відео допиту полоненого російського пілота.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські війська почали бомбити українські церкви.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, про що Україна і Росія домовилися на третьому раунді переговорів.